Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 18 week 42

JUP en "DRUP" - de speultuin

dinsdag 15 oktober 2024, 11:21:52

eerste deel met de “avonturen” van Jup en Drup

Dit deel van de nieuwe serie prentenboekjes JUP en “DRUP” gaat over de speeltuin. Het is het geschreven en getekende verhaal over twee bevriende buurjongens die zich in de speeltuin vermaken. Hun belevenissen zijn herkenbaar net zoals de speeltoestellen.

In dit eerste boekje wordt duidelijk dat een van de twee jongens nogal vaak pech heeft. Hem overkomt meestal een “ongelukje”. Het verhaaltje in dichtvorm wordt door tekeningen versterkt. Kinderen zullen de toestellen herkennen en er uit eigen ervaring over kunnen vertellen.


Het prentenboekje is vanaf 1 november 2024 te bestellen via de online webwinkel:
http://boekenbestellen.nl/boek/jupendrupdespeultuin en vanaf 1 december ook via de boekhandel.

De titel(s)
De titel geeft telkens het thema aan waarover het verhaaltje gaat. Het zijn herkenbare titels die bij de prentenboekleeftijd passen net zoals de in voorbereiding zijnde boekjes: de kinderboerderie; schoeël oèt; d’n dieretuin; bieëstename; aan zieë …. Ze raken de belevingswereld van kinderen en de herinnering bij ouderen.
De verhaaltjes vertellen over hoe beide vrienden JUP en “DRUP” de wereld ontdekken en het plezier/”avontuur” dat de jongens erin beleven.

Waarom in het dialect
Om dialect voor de toekomst te bewaren is het belangrijk dat jonge kinderen het dialect horen en spreken. Dat begint bij ouders/volwassenen die daar ook de meerwaarde van inzien. Uit onderzoek blijkt dat tweetaligheid bij jonge kinderen juist zeer positief werkt op hun taalontwikkeling. Immers eenmaal op school moet er AN gesproken worden.
Al eerder is een dialectprentenboek (tweetalig) door auteur gepresenteerd. Het verschil met deze serie is dat deze prentenboekenserie alleen in het Venloos (Limburgs) dialect geschreven is. In de boekjes worden de teksten door kleurige digitale tekeningen vergezeld.
Er zijn nog weinig dialectboekjes op de markt, een markt die vooral Nederlandstalig is. Deze serie is vooral gericht op en bedoeld voor de verspreiding van het dialect.

Het prentenboekje is vanaf 1 november 2024 te bestellen via de online webwinkel:
http://boekenbestellen.nl/boek/jupendrupdespeultuin en vanaf 1 december ook via de boekhandel.
ISBN/EAN: 978-94-6511-158-2

Ontspanning | http://geen